1e jaargang, nr. 1, uitgave: oktober 2021
cropped-logo-wandelen-in-apeldoorn-RGB-vierkant-e1549096737410-1.jpg

NIEUWSBRIEF 1

Berichten over wandelen in Apeldoorn

Wandelen in Apeldoorn?
Natuurlijk wandelen in Apeldoorn!

Omdat Apeldoorn een prachtige omgeving heeft om te genieten van de natuur!
Met uitgestrekte, gevarieerde bossen, heidevelden, sprengen en zandverstuivingen. Maar ook boerenland en gezellige Veluwse dorpen, parken en tuinen met als hoogtepunten onder andere het Kroondomein en de tuinen van Paleis Het Loo.
Omdat wandelen goed is voor je gezondheid!
Wandelen verbetert je conditie en versterkt je spieren, botten en kraakbeen, voorkomt overgewicht, zorgt voor ontspanning en vermindering van stress en verbetert je geheugen. Je slaapt beter en je hebt nauwelijks kans op blessures.
Omdat wandelen laagdrempelig is!
Je wandelt al op het moment dat je de deur uit gaat. Je hebt niet het gevoel dat je aan het sporten bent en het kost niets…..
Omdat samen wandelen gezellig is!
Ook een kortere wandeling in groepsverband door Apeldoornse wijken en buitengebieden geeft een extra impuls aan je dagelijkse leven; actief en sociaal bezig zijn en blijven, goed voor een gezonde leefstijl.
wandelen paleispark vijver

De werkgroep

Het doel van de werkgroep ‘Wandelen in Apeldoorn’ is mogelijkheden voor wandelen in en rond Apeldoorn te behouden, te promoten en eventueel uit te breiden. Daarmee een platform binnen de gemeente Apeldoorn te ontwikkelen om het wandelen te bevorderen en te ondersteunen. De werkgroep is er voor iedereen die zich met wandelen (in groepsverband) bezighoudt. Ook mensen uit de zorg en welzijn die met wandelen actief zijn, graag willen starten of hun mensen willen stimuleren om meer te gaan wandelen. Hiermee willen we vooral de kleinschalige groepen bereiken en een middel verstrekken om informatie te vinden en te delen.
De website biedt wandelaars en wandelgroepen die mogelijkheid om op één plaats die informatie te vinden wat er op het gebied van wandelen in Apeldoorn gebeurt..

De eerste nieuwsbrief

Vanaf nu zal er elk kwartaal, of vaker als er aanleiding toe is, een nieuwsbrief van de werkgroep verschijnen. Berichten voor wandelgroepen, -coaches en -begeleiders, over het wandelen in de ruimste zin, worden daarin opgenomen. Daarnaast kan iedereen die belangrijk nieuws heeft te melden dit aanleveren. Naast de vermelding op de website, kan dit eventueel ook in de nieuwsbrief worden opgenomen.

Jouw vermelding op onze website nog actueel?

Op onze website staan onder het menu 'Wandelgroepen' de mogelijkheden om in Apeldoorn mee te wandelen bij een groep. Deze gegevens dateren voor een deel uit 2019, dus vòòr de lockdowns.. Onze belangrijkste vraag op dit moment is of alle informatie van jouw groep nog actueel is. Na de heftige periode van het Covid-19 virus is het nog maar de vraag of elke groep weer aan de wandel is of gaat.
De gegevens willen we graag actueel houden. Via ons e-mail adres info@wandeleninapeldoorn.nl ontvangen we graag een update van de gegevens van jouw wandelgroep. Wij zullen dit dan op de website aanpassen.
cropped-fog-4740274_1920.jpg

Wandelen met een chronische aandoening? Dat kan echt!

Wandelen wordt steeds populairder. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook ontzettend leuk wanneer je het samen met anderen doet.
Maar wandelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Er zijn dingen die je er van kunnen weerhouden te beginnen met wandelen. Wanneer je (een verhoogd risico op) een chronische aandoening hebt en je leefstijl moet veranderen, kan het zetten van de eerste stap ontzettend lastig zijn. Of wanneer je graag met iemand samen wilt wandelen, maar niet weet met wie.
Meer weten?

Wandelen we links of rechts van de weg?

Wij wandelen met z’n allen meer dan ooit. Op voetpaden, maar ook daarbuiten. Als er geen stoep of voetpad is, mag u gebruik maken van het fiets- of bromfietspad. Zijn die er ook niet, dan kunt u aan de rand van de rijbaan lopen of in de berm (uitgezonderd wegen waar voetgangers verboden zijn). Maar doet u dat het beste links of recht van de weg? Op onze website staat een uitgebreid artikel.

Meer nieuwsberichten Agenda / evenementen