2e jaargang, nr. 4, uitgave: december 2022
cropped-logo-wandelen-in-apeldoorn-RGB-vierkant-e1549096737410-1.jpg

NIEUWSBRIEF 4

Berichten over wandelen in Apeldoorn

Wandelen in Apeldoorn?
Natuurlijk wandelen in Apeldoorn!

kerst-nieuwjaar-22-23

Wij wensen iedereen Prettige Kerstdagen en een Voorspoedig Nieuwjaar.
Blijf ook in 2023 vooral in beweging.

Goede voornemens, ga wandelen!

Als alle feestdagen weer voorbij zijn, slaat bij de meeste de schrik toe als ze weer op de weegschaal staan. Weer niet gelukt om het gewicht stabiel te houden. Maar dat is helemaal niet zo'n probleem. De afgelopen weken is het bewegen en zeker het wandelen er meestal ook bij ingeschoten.
De meeste wandelactiviteiten beginnen weer in het nieuwe jaar of zijn gewoon doorgegaan. Hier en daar is weer ruimte om mee te wandelen. Wandelen in een groep geeft een extra stimulans. Je komt in bewegen en in gesprek met andere mensen. Daarom is wandelen gezond voor lichaam en geest. Kijk eens op de website van Wandelen in Apeldoorn naar de verschillende mogelijkheden. Wandelen, power walking, meditatief wandelen? Voor iedereen is er iets te vinden. Blijf niet zitten maar kom in beweging.

Voetklachten bij wandelen

Als wandelaar zit je natuurlijk niet te wachten op pijnlijke voeten tijdens je wandeling. Wandelen is een sport waarbij weinig blessures voorkomen. Toch kun je soms last krijgen van klachten, vooral als je langere afstanden loopt. Dit is natuurlijk jammer, zeker omdat klachten meestal makkelijk te voorkomen zijn.
Een goed passende en lekker zittende wandelschoen is onontbeerlijk voor een prettige wandelervaring. De meeste wandelschoenen bieden wel comfort, maar bieden weinig ondersteuning onder de voet. Op de website van wandel.nl is hierover een artikel te lezen. Ook op de website wandelschoenopmaat.nl is meer te lezen.

Krijg je bij het wandelen klachten aan enkel, knie, heup of rug? Dan is het goed mogelijk dat deze pijn veroorzaakt wordt door een verkeerde stand van uw voeten. Een podotherapeut kan deze voetklachten in de meeste gevallen snel verhelpen. Zonde om tijdens het wandelen onnodig met klachten door te blijven lopen. Je wilt optimaal genieten van de prachtige natuur.

Op internet is genoeg informatie te vinden over ‘voetklachten bij wandelen’. Overleg anders eens met een fysiotherapeut. Ook een goede en gespecialiseerde schoenwinkel kan je verder helpen met advies.

Buitencode: ruimte voor elkaar, sportief gebaar

Wandelend, fietsend, hardlopend, vissend, mountainbikend of te paard. Steeds meer mensen genieten, ieder op zijn/haar eigen manier, van de natuur. Om elkaar de ruimte te geven en de natuur te beschermen, is er de Buitencode. Als iedereen de code respecteert, kunnen we allemaal blijven genieten van de natuur. Ruimte voor elkaar, sportief gebaar.
Verder lezen?

Recreatiezoneringsplan Veluwe een feit

De Provincie Gelderland heeft een Recreatiezoneringsplan gemaakt. Het plan is een eerste stap om de komende 10 jaar richting te geven aan het recreatief gebruik van de Veluwe.
De Veluwe is een prachtig natuurgebied, met haar rijke natuur en variatie aan landschappen. De Veluwe is populair bij recreanten, ze komen er graag om van die prachtige natuur te genieten. Dat willen we graag zo houden. Wel gaan we op zoek naar een nieuwe, betere balans tussen de ruimte voor de natuur en de mens.
Want de natuur op de Veluwe gaat achteruit. Een van de oorzaken is verstoring door recreatie, verkeer en evenementen. Vooral in kwetsbare delen van de Veluwe hebben planten en dieren hieronder te lijden. U kunt de natuur helpen door de regels die er zijn te respecteren. Maar er is meer nodig.
Verder lezen?

Jongeren ontdekken wandelen

Jongeren hebben tijdens corona massaal het wandelen ontdekt. Eén derde van de jongeren wandelt nu zelfs meer dan vóór corona. Dat blijkt uit onderzoek dat Wandelnet samen met ANWB hebben uitgevoerd onder ruim 1.100 jongeren tot 30 jaar. Jongeren zoeken rust en ontspanning in een druk en stressvol leven. Een frisse neus halen in de natuur helpt.
Verder lezen?
website hoofdpapgina nederlands

Persbericht of ander wandelnieuws?

Wandelen is een gezonde manier van bewegen en valt onder de sportbeoefening. Soms wil je dit bekendmaken aan een breder publiek. Daar geeft onze website je de mogelijkheid toe. Organiseer je een speciale wandelactiviteit? Geef ons je persbericht of nieuws door en we plaatsen dit op onze website met een link naar je eigen website. Het bericht kan ook via onze Facebook-pagina worden gedeeld.
Het doel van onze website is om zowel de startende wandelaar als de geoefende wandelaar die informatie te geven, welke hem/haar verleidt en/of uitdaagt om te gaan wandelen in Apeldoorn of omgeving.

Meer nieuwsberichten Agenda / evenementen

Email Marketing Powered by MailPoet