Toekomst

De werkgroep ‘Wandelen in Apeldoorn’ wil met initiatieven richting wandelorganisaties, -verenigingen en/of -groepen, een samenwerking ontwikkelen met als doel de mogelijkheden voor wandelen in en rond Apeldoorn te behouden, te promoten en uit te breiden. 

Waar willen wij naar toe?

Het doel is een  overlegstructuur/platform binnen de gemeente Apeldoorn  te ontwikkelen om het wandelen samen te bevorderen en verder te ondersteunen.

Hoe willen we dit doen?

Als eerste willen we een informatiebijeenkomst organiseren voor wandelbegeleiders/wandelcoaches van wandelgroepen, maar ook mensen uit de zorg en welzijn die graag wandelgroepen willen starten of mensen willen stimuleren om meer te gaan wandelen. De kleinschalige groepen willen wij daarmee bereiken. Helaas is dit door de maatregelen rond het Covid-19 virus niet mogelijk deze bijeenkomst te organiseren.
Wij vooral informatie ophalen en bespreken wat de problemen en wensen zijn. We krijgen daarmee inzicht in waar ondersteuning of hulp nodig is. Samen kunnen we meer bereiken, dan ieder voor zich.
Enkele voorbeelden:

  • versterken van de organisatie;
  • in stand houden van activiteiten;
  • één aanspreekpunt ontwikkelen voor externe partners buiten het wandelen (gemeente, sportraad, zorg-/welzijnpartners);
  • het maken van routes;
  • hoe kom je aan vrijwilligers;
  • het vinden van deelnemers;
  • gezondheid/EHBO;
  • interesse op het gebied van wandelcoaches/opleidingen.

Deze bijeenkomst zal dit jaar niet meer plaatsvinden. De bij ons bekende groepen zullen door ons rechtstreeks geïnformeerd worden.
Mocht u ook belangstelling hebben om daarbij aanwezig te zijn, laat het ons dan weten via ons contactformulier op onze website.

In een later stadium volgt er mogelijk nog een bijeenkomst voor een uitgebreidere groep. Te denken valt dan aan organisaties die met georganiseerde wandeltochten bezig zijn.

Ook kunt u eventueel uw wandelgroep laten vermelden op onze website. Dit kan ook met ons contactformulier.