Bas van de Goor start Apeldoorn Wandel Challenge

      Reacties uitgeschakeld voor Bas van de Goor start Apeldoorn Wandel Challenge

Meer dan 110 deelnemers zijn maandag 24 april begonnen met de eerste training voor hun Apeldoorn Wandel Challenge. De Apeldoorn Wandel Challenge is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation en als grote verrassing was Bas van de Goor zelf aanwezig om de aftrap te doen.

Veel deelnemers hebben een chronische aandoening zoals bv. (een verhoogd risico op) diabetes en hart- en vaatziekten, artrose of COPD en willen met de Apeldoorn Wandel Challenge hun leefstijl veranderen. Doel is om op 16 september tijdens het Nationale Diabetes Festival bij de Irene Wüst IJsbaan in Tilburg de afsluitende afstand te lopen waarvoor getraind is. Bas van de Goor schetste alvast het vooruitzicht: ‘Het wordt groot feest in Tilburg met een paar duizend man uit het hele land. We gaan er een schoolreisje van maken: met z’n allen naar Tilburg, stukje lopen, kopje koffie drinken, medaille ophalen als je het vol maakt….’

De start van de Apeldoorn Wandel Challenge 2023 is nu al een groot succes. Het aantal aanmeldingen overtreft de stoutste verwachtingen van organisatoren Angelique Noordhuis van Noordhuis Leefstijl en Irma Woudenberg van First-Line. 

Bovendien hebben alle deelnemers de eerste training zonder problemen volbracht. De deelnemers konden vooraf aangeven welke afstand en welk tempo zij dachten te kunnen lopen. Hierop zijn de groepen ingedeeld zodat iedereen op zijn eigen niveau, onder deskundige wandelbegeleiding, kan lopen. Komende weken kan hierin nog geschoven worden zodat iedereen in de juiste groep terecht komt om te trainen voor de afstand die gekozen is.

Meer weten?
Kijk op de website https://www.nationalediabeteschallenge.nl/noordhuis-leefstijl/
Volg ons ook op facebook: https://www.facebook.com/apeldoornwandelchallenge/

Noordhuis Leefstijl is  partner van het Lokaal Preventie Akkoord in de gemeente Apeldoorn enis uitvoerder van de Gecombineerde Leefstijl Interventie in Apeldoorn.
De Apeldoorn Wandel Challenge wordt georganiseerd in samenwerking met First-Line, werkgroep ‘Wandelen in Apeldoorn’ van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn, Sportstimulering Apeldoorn, gemeente Apeldoorn, omnisportverenigingWSV, Stimenz en Sportraad Apeldoorn met facilitaire ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation.