Gemarkeerde tochten

In Apeldoorn en omgeving is een veelheid van wandelingen uitgezet, welke te volgen zijn via gemarkeerde routes.
Deze website geeft hieronder een aantal sites waar je meer informatie over deze wandelingen kunt vinden.
De werkgroep heeft verder geen enkele invloed op de activiteiten en de juistheid van de gegevens.

Uit in Apeldoorn, wandelingen
Wil jij weten wat er vandaag of de komende periode in Apeldoorn te doen is?
In de uitagenda vind je alles wat er de komende tijd te doen is op het gebied van activiteiten en evenementen. Geef als zoekopdracht: wandelen.

Apeldoorn Te Voet
De tien wandelroutes van ‘Apeldoorn te Voet’ laten u al wandelend kennis maken met de bruisende binnenstad en de uitgestrekte natuurgebieden daaromheen. De routes verbinden de stations van Apeldoorn met haar buitengebied. Zo kunt u dicht bij huis wandelen en kennismaken met de Apeldoornse natuur en cultuur. De routes zijn 4 tot 20 kilometer lang.

Apeldoorns Gidsen Collectief
Het Apeldoorns Gidsen Collectief is een stichting met als doel het publiek kennis laten maken met de cultuurhistorie, het erfgoed en de architectuur van de gemeente Apeldoorn in de breedste zin van het woord. Wij verzorgen wandelingen door diverse Apeldoornse wijken en buurten.

Klompenpaden
De mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Ieder Klompenpad heeft een eigen pagina met een fotoreeks die een indruk geeft van het landschap waar u doorheen wandelt. 

IVN, afdeling Apeldoorn
IVN betrekt mensen bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving. Als u een wandeling in de omgeving van Apeldoorn wilt maken, kunt u een van deze routes gratis downloaden.

Stadswandelingen in Apeldoorn
In Apeldoorn kun je heerlijk wandelen. Niet alleen de parken maar ook de wijken zijn daar prima voor geschikt. Hieronder vind je meer informatie over de stadswandelingen van Apeldoorn. Zo ontdek je van alles over de geschiedenis van de stad, leer je interessante feitjes en ontdek je unieke plekken.

Andere wandel-mogelijkheden, wel en niet gemarkeerd.
Geldersch Landschap en Kasteelen
Kroondomein Het Loo
Visit Veluwe
Gelderse routes
Staatsbosbeheer
Natuurmonumenten
Nationaal Park De Hoge Veluwe
Wandelknooppunten
NS-wandelingen
Loenen op de Veluwe
Wandelen met een beperking
Route.nl
RouteYou
Wandelnet

Hotel Apeldoorn – De Cantharel
Paleispark Paleis Het Loo
Bungalowpark Hoenderloo
Via Quidam – Gasthuis, Pension