Info-avond wandelbegeleiders

      Reacties uitgeschakeld voor Info-avond wandelbegeleiders

De werkgroep Wandelen in Apeldoorn organiseert donderdag 19 september a.s. een bijeenkomst voor wandelbegeleiders, -coördinatoren en -coaches van de verschillende wandelgroepen in Apeldoorn. Belangstellenden die met een wandelgroep willen beginnen of wandelbegeleiders willen worden zijn deze avond ook welkom.

Wat is het doel van de werkgroep?

Het doel is een overlegstructuur/platform binnen de gemeente Apeldoorn te ontwikkelen om het wandelen samen te bevorderen en verder te ondersteunen.
Vanaf ongeveer 2016 kwamen wij erachter dat er nergens een overzicht was van wandelgroepen binnen de gemeente Apeldoorn. Ook bij Accres/Sportstimulering (nu Sportservice) was dit toen niet aanwezig. Terwijl er wel vragen kwamen bij de Vierdaagse en andere activiteiten voor wandelaars. Waar kunnen we in groepsverband wandelen zonder verdere verplichtingen. Dat is de reden dat wij met deze werkgroep zijn gestart en is in 2018 de website gelanceerd. 
Daarnaast merkten wij als werkgroep dat de gemeente Apeldoorn worstelde met het maken van beleid richting wandelaars. Daar kwam de afgelopen jaren nog bij dat de gemeente met geld vanuit het rijk beleid richting leefstijl moest ontwikkelen.
Wij willen als werkgroep één aanspreekpunt ontwikkelen voor externe partners buiten het wandelen (gemeente, sportraad, zorg-/welzijnpartners, enz.).

Waarom deze bijeenkomst?

De kleinschalige groepen willen wij hiermee bereiken. Wij willen vooral informatie ophalen en bespreken wat de problemen en wensen zijn. We krijgen daarmee inzicht in waar ondersteuning of hulp nodig is. Samen kunnen we meer bereiken, dan ieder voor zich.
In het najaar gaan we ook voor mensen uit de zorg en welzijn een tweede informatie-avond organiseren. Het gaat om die organisaties die al wandelgroepen begeleiden of willen starten en mensen willen stimuleren om meer te gaan wandelen bereiken. 

Informatie die wij willen delen

 • Wat doet de werkgroep ‘Wandelen in Apeldoorn’ en zijn wij bij betrokken;
 • Informatie over wandelen en onderzoeken in het algemeen;
 • Wat speelt er bij de gemeente Apeldoorn en waar is zij mee bezig;
 • Onveilige oversteekplekken voor de wandelaar (voorbeelden binnenkort op de website);
 • Hoe om te gaan met een groep en welke verantwoordelijkheid heb je;
 • Routes of route-informatie beschikbaar stellen aan de wandelaar.

Informatie die wij willen ophalen

 • Het vinden van goede startlocaties, liefst hele jaar rond;
 • Genoeg vrijwilligers als wandelbegeleiders;
 • Het maken van routes en beschikbaar stellen van routes;
 • Mogelijkheden om een keer in te vallen als wandelbegeleiders;
 • Wat voor problemen vind je onderweg tijdens een wandelrondje;

Interesse om de avond bij te wonen?

De avond wordt gehouden op donderdag 19 september a.s. in de kantine van Victoria Boys aan de Berghuizerweg. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Noteer alvast de datum. Alvast opgeven kon natuurlijk ook via dit aanmeldformulier. Deze is ook te vinden op onze website.