Nationale Suiker Challenge 2023

      Reacties uitgeschakeld voor Nationale Suiker Challenge 2023

Een initiatief van het Diabetes Fonds en heeft als doel om Nederland bewuster te maken van de hoeveelheid suiker die we dagelijks consumeren en mensen te helpen gezondere eetgewoonten te ontwikkelen.

Gedurende een week worden deelnemers uitgedaagd om hun suikerinname te verminderen. Deelnemers krijgen dagelijks tips en adviezen over hoe ze hun suikerinname kunnen verminderen. Het doel is om bewustwording te creëren over de hoeveelheid suiker die we dagelijks consumeren en om mensen te helpen gezondere eetgewoonten te ontwikkelen.
De Nationale Suiker Challenge wordt jaarlijks georganiseerd en trekt steeds meer deelnemers. In 2022 deden maar liefst 50.000 mensen mee aan de Suiker Challenge. Het succes van de Suiker Challenge laat zien dat steeds meer mensen zich bewust worden van de gevaren van een te hoge suikerinname en dat er behoefte is aan praktische tips en adviezen om gezonder te leven.

Het verminderen van de suikerinname kan op verschillende manieren, zoals het vermijden van suikerhoudende dranken, het kiezen van gezondere snacks en het verminderen van suiker in gerechten. De Nationale Suiker Challenge biedt deelnemers praktische handvatten om hun suikerinname te verminderen en zo een gezondere levensstijl te ontwikkelen.

Deelnemers ontvangen tijdens de Suiker Challenge dagelijkse tips en adviezen over het verminderen van hun suikerinname en worden uitgedaagd om gedurende een week hun suikerinname te verminderen.

Schrijf je gratis in voor de Challenge

Vul het formulier op de website van het Diabetes Fonds in om je in te schrijven voor de Nationale Suiker Challenge 2023. De challenge duurt van 5 t/m 11 juni. Deelname is gratis. Het nieuwe Suiker Challenge Magazine boordevol recepten en tips ontvang je ruim voor de start van de challenge via e-mail.

Dit kun je verwachten:

  • Een gratis digitaal magazine boordevol lekkere, gezonde recepten en handige tips.
  • Leuke inspiratie via e-mail en social media.
  • Praktische adviezen van diëtist Kim.
  • Heldere informatie en tips om ook na de challenge gezond te blijven eten en drinken.

Het Diabetes Fonds hoopt met de Nationale Suiker Challenge bij te dragen aan een gezonder Nederland en het voorkomen van diabetes. Diabetes is een chronische ziekte die steeds vaker voorkomt in Nederland. Een gezondere levensstijl kan helpen om diabetes te voorkomen of uit te stellen. Dat doen ze natuurlijk niet voor niets: want door zoveel mogelijk bewerkte producten te vermijden te kiezen voor verse producten, kun je in slechts een week tijd al 99 suikerklontjes besparen. Zo verklein je de kans op een hoge calorie-inname, gewichtstoename en diabetes type 2. Vorig jaar gingen ruim 75.000 mensen de uitdaging aan, wat resulteerde in een besparing van 7,5 miljoen (!) suikerklontjes. Niet slecht, toch?