Nieuwe KWIEK-route in Apeldoorn

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe KWIEK-route in Apeldoorn

Op vrijdag 19 april 2024 om 11 uur wordt door wethouder Anja Prins een nieuwe KWIEK beweegroute (www.kwiekbeweegroute.nl) in Apeldoorn geopend, die start bij Talma Borgh (Fortlaan 47) in de wijk Woudhuis.

Bij het startpunt staat een informatiebord over de route. Deze route is ca 1,2 km lang en speciaal bedoeld om ouderen te stimuleren om te bewegen. In de route is een groot aantal oefeningen opgenomen die gemarkeerd zijn met bordjes en tegels in de bestrating. Voor de oefeningen wordt gebruik gemaakt van aanwezige voorzieningen, zoals muurtjes, randen, hekjes etc. in de openbare ruimte.  De openbare ruimte is van en voor iedereen, dus de route kan vrij gebruikt worden door ons allemaal. Het startpunt van deze KWIEK beweegroute is gekozen bij Talma Borgh als één van de basis ontmoetingsplekken is in Apeldoorn. De route loopt o.a. over het Kasteelplein, waar inmiddels een groot aantal bomen is geplant en waar binnenkort een inclusieve speelplek wordt gerealiseerd. Daarmee wordt het plein ook een fijne ontmoetingsplek waar altijd iets te zien en beleven is!

Hoewel de voorzieningen erg laagdrempelig zijn, blijkt het voor veel ouderen toch een hele stap om daadwerkelijk gebruik te maken van een dergelijke route. Om die reden stimuleren we diverse organisaties om met (groepjes) ouderen onder begeleiding van een vrijwilliger of professional de route te gebruiken.