Ode aan onverhard wandelen

      Reacties uitgeschakeld voor Ode aan onverhard wandelen

Wandelnet is in oktober begonnen met de campagne ‘Ode aan het onverhard wandelen’. De onverharde paden staan onder druk. Liefhebbers van zandpaden kunnen hun hart ophalen, want deze hele maand staat in het teken van het onverharde wandelpad. Wandelnet, een stichting die zich inzet voor onder meer wandelpaden in Nederland, is namelijk gestart met deze campagne.

Nederland heeft twaalf mooie provincies, met elk een eigen charme. Wandelnet heeft per provincie een prachtig (vrijwel) onverhard pad uitgezocht. Onverhard wandelen betekent meer wandelcomfort, betere landschapsbeleving, minder drukte, meer veiligheid door afwezigheid van andere weggebruikers én is verrassender. Bovendien is er meer biodiversiteit rondom onverharde paden en zijn veel onverharde paden onderdeel van de cultuurhistorie van een gebied.

Ook het natuurmagazine Roots besteed aandacht aan deze actie. ‘Wandelaars houden van smal, kronkelig en onverhard, van klaphekjes en overstapjes. Die maken een wandelpad aantrekkelijker. Daarnaast heeft het onverharde pad cultuurhistorische waarde en is er meer biodiversiteit rondom onverharde paden dan rondom geasfalteerde paden’.