Samen sterk voor onze natuur

      Reacties uitgeschakeld voor Samen sterk voor onze natuur

De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) wil met wandelen structureel bijdragen aan een gezond en vitaal Nederland. Mooi dus, dat wandelen in 2020 de meest beoefende sport van ons land was. Andere kant van de medaille is dat de druk op de natuur verder toeneemt. Meer mensen, meer afval, meer lawaai, meer onderlinge irritatie. Met de Buitencode, de actie Natuurlijk Opgeruimd én de Eneco Clean-Up Walk gaan ze daar iets aan doen!

Buitencode voor sporters in de natuur

Samen met natuurorganisaties, Wandelnet en andere buitensportbonden hebben we deze week de Buitencode gelanceerd. Dat is een gedragscode met 5 eenvoudige regels voor sporters in de natuur. De regels roepen op om elkaar de ruimte te geven én de natuur te beschermen. Dit alles onder het motto ‘Ruimte voor elkaar, sportief gebaar’.

Voor de meeste wandelaars is het vanzelfsprekend om rekening te houden met anderen en de natuur. Dat geldt echter niet voor iedereen. Daarom vragen we de hulp van jouw organisatie om de regels van de Buitencode zo breed mogelijk te verspreiden. Via jullie communicatiekanalen, in de wandelkantine en/of op de startlocatie van je wandeltocht of -evenement. Passend materiaal (tekst, logo, foto’s, posters, video) kun je downloaden via deze pagina van de KWBN.

Meer informatie op de website van de KWBN of via Wandel.nl.