Uniek Sporten: Sporten voor mensen met een beperking

      Reacties uitgeschakeld voor Uniek Sporten: Sporten voor mensen met een beperking

Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen! Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. 

Wat is Uniek Sporten?

Uniek Sporten is een landelijk initiatief en gesteund door o.a. Fonds Gehandicaptensport en NOC*NSF.

Uniek Sporten helpt en inspireert je met alles over sporten en bewegen. Op de website en in de app Uniek Sporten komen vraag en aanbod van aangepast sporten bij elkaar. Op deze plek vindt zowel aanbieder, sportzoekende of ouder/begeleider, informatie rondom aangepast sporten. Kies op de website voor de gemeente Apeldoorn en eventueel je sport en zoek het aangepaste sportaanbod van de gemeente Apeldoorn.

Uniek Sporten Apeldoorn maakt onderdeel uit van het regionale samenwerkingsverband Stedendriehoek. Zij willen het sportaanbod voor mensen met een beperking zoveel mogelijk bevorderen. Hiervoor leggen zij ondersteunende verbindingen tussen de sporters met een beperking, de sportaanbieders, professionals en vrijwilligers. 

Wij worden ondersteund en geadviseerd door de werkgroep ‘Sporten met een beperking Apeldoorn’ en een achttal ambassadeurs. In de werkgroep zijn verschillende professionele organisaties vertegenwoordigd die werken met mensen met uiteenlopende beperkingen. De ambassadeurs zijn mensen met verschillende beperkingen. Als ervaringsdeskundigen op verschillende manieren brengen zij het sporten met een beperking onder de aandacht. 

Sporten, ook met een handicap. Natuurlijk!

Het hebben van een handicap kan voor belemmeringen zorgen in het dagelijkse leven. Ook op het gebied van sport. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om met een handicap aan sport te doen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? En waar je kunt sporten? Wil je graag sportadvies of zit je met vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken naar een sportmaatje? 

Op de website van Uniek Sporten vind je alle antwoorden op jouw vragen. Ook lees je alles over sport en lifestyle met inspiratie van sporters voor sporters. 

Meer informatie www.unieksporten.nl of download de flyer.