Vierdaagse Apeldoorn 2021 gaat niet door

      Reacties uitgeschakeld voor Vierdaagse Apeldoorn 2021 gaat niet door

Met pijn in het hart hebben wij als bestuur van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn, ondanks de positieve lichtpuntjes in de coronapandemie, het moeilijke besluit genomen om de Apeldoornse Vierdaagse van 13 juli t/m 16 juli 2021 toch niet door te laten gaan.
Graag leggen we uit welke overwegingen we meegenomen hebben in dit besluit.

Organisatie

De Apeldoornse Vierdaagse is een evenement waarvoor een vergunning nodig is. De vergunning valt onder de evenementenvergunningen waarvoor een toekenningstraject van 3 tot 6 maanden geldt. De verwachting is dat de behandeling van vergunningen voor evenementen pas over 1-1,5 maand door de gemeente opgepakt gaat worden. Met de huidige onzekere omstandigheden over de te nemen maatregelen op start/finishlocatie en rustplaatsen, toegestane aantal deelnemers, vaccinatiegraad enz. betekent dit dat er een te korte periode is voor ons om de vierdaagse te organiseren.

Randvoorwaarden

Om onze vierdaagse te kunnen organiseren zijn we van veel factoren afhankelijk.

  • Onze vrijwilligers maken, vanzelfsprekend, hun eigen afwegingen en keuzes in deze onzekere tijden of zij wel of niet beschikbaar zijn, b.v. vanwege hun eigen kwetsbaarheid of het wel of niet vrij kunnen nemen in deze periode. Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers.
  • De boseigenaren van de terreinen waar onze routes over lopen, maken zich zorgen over de drukte in de bossen en de gevolgen die dit heeft voor de dieren (broedseizoen).
  • De horeca en cateraars van de start/finishlocaties en rustplekken zijn gebonden aan hun eigen landelijke routekaart van versoepeling van maatregelen.
  • Het vaccinatiebeleid en de verwachtte vaccinatiegraad van deelnemers en vrijwilligers voor de tweede week van juli blijft nog onzeker en is mede afhankelijk van de distributie van vaccins.
    Afgelopen periode hebben we als organisatie alle mogelijkheden onderzocht om de Apeldoornse Vierdaagse te kunnen organiseren zoals u dat van ons gewend bent. Helaas hebben we de conclusie moeten trekken dat dit ook in 2021 onder de huidige omstandigheden niet gaat lukken.

Natuurlijk zijn we teleurgesteld dat we dit besluit hebben moeten nemen en ongetwijfeld zal dat voor veel van onze deelnemers ook gelden.

Alternatief

Maar wij laten onze deelnemers niet in de steek! Wij zijn druk bezig om een alternatief te ontwikkelen voor dit jaar, zodat wandelaars die van plan waren om dit jaar mee te doen met onze vierdaagse deze zomer toch kunnen wandelen in de mooie omgeving van Apeldoorn.
Zodra daarover meer bekend is zullen wij dit ook hier bekendmaken.

De organisator gaat ervoor om u in 2022 (van 12 t/m 15 juli) weer, onder normale omstandigheden, te mogen begroeten bij de Internationale Vierdaagse Apeldoorn!