Voeding en bewegen gaan altijd samen

      Reacties uitgeschakeld voor Voeding en bewegen gaan altijd samen

Beweging of een sport kunnen bijdragen aan het verbeteren van je conditie, aan het groeien van je spieren en het verliezen van gewicht. Gezond eten en drinken helpen daarbij, dus bij meer bewegen hoort ook een ander voedingspatroon om gezonder te leven. Op de website van het Voedingscentrum zijn daarover verschillende artikelen te lezen. Afvallen, gezondheid en genoeg bewegen gaan niet samen als je jouw eetpatroon niet mee verandert. Want wat je eet voor of na een inspanning is heel belangrijk.

Natuurlijk is het belangrijk dat gezondheid, voeding en beweging goed op elkaar zijn afgestemd. Soms kan het belangrijk zijn om eerst te overleggen met je huisarts, fysiotherapeut of het raadplegen van een diëtist. Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Thuisarts. Daar zijn ook een aantal nuttige adviezen te vinden.

Lees ook het artikel Gecombineerde Leefstijl Interventies op onze website eens. Misschien kom je daarvoor in aanmerking. Een goed initiatief en wordt meestal vergoed door je zorgverzekering.

Natuurlijk een kijkje nemen op onze pagina Wandelgroepen is misschien aanleiding om een eerste stap te zetten. Op eigen initiatief meer bewegen en ergens wandelen, liefst samen met een ander of anderen, daarvoor zijn genoeg wandelingen te vinden.