Voetklachten bij wandelen

      Reacties uitgeschakeld voor Voetklachten bij wandelen

Als wandelaar zit je natuurlijk niet te wachten op pijnlijke voeten tijdens je wandeling. Wandelen is een sport waarbij weinig blessures voorkomen. Toch kun je soms last krijgen van klachten, vooral als je langere afstanden loopt. Dit is natuurlijk jammer, zeker omdat klachten meestal makkelijk te voorkomen zijn.

Een goed passende en lekker zittende wandelschoen is onontbeerlijk voor een prettige wandelervaring. De meeste wandelschoenen bieden wel comfort, maar bieden weinig ondersteuning onder de voet. En dat is net waar dit het meest nodig is. Op de website van wandel.nl is hierover een artikel te lezen. Ook op de website wandelschoenopmaat.nl is hierover meer te lezen.

Krijg je bij het wandelen klachten aan enkel, knie, heup of rug? Dan is het goed mogelijk dat deze pijn veroorzaakt wordt door een verkeerde stand van uw voeten. Een podotherapeut kan deze voetklachten in de meeste gevallen snel verhelpen. Zonde om tijdens het wandelen onnodig met klachten door te blijven lopen. Je wilt optimaal genieten van de prachtige natuur.
Op internet is genoeg informatie te vinden over ‘voetklachten bij wandelen’. Overleg anders eens met een fysiotherapeut. Ook een goede en gespecialiseerde schoenwinkel kan je verder helpen met advies.