Wandelnetwerk Veluwe

      Reacties uitgeschakeld voor Wandelnetwerk Veluwe

Wie weleens fietst, kent ze allang: fietsknooppunten. Maar ook als ervaren wandelaar ben je ze vast al tegengekomen. Want in navolging van de fietsknooppunten, komen er ook steeds meer wandelknooppunten. Bijna elke provincie heeft zijn eigen wandelnetwerk. Wandelknooppunten zijn handig voor een spontane wandeling of wanneer je zelf je route wilt uitstippelen. Ook voor ruiters is dit systeem van knooppunten in ontwikkeling.

Met zo’n wandel-systeem is het dus gemakkelijk om spontaan een mooie wandeling te maken. Je hoeft alleen maar op het informatiepaneel te kijken welke knooppunten je wilt volgen en dit noteren. Maar je kunt je route ook voorbereiden. Om een knooppunt-route te plannen ga je eerst naar een website en stel je een route samen. Vaak is het mogelijk deze te printen of te downloaden en via een app te volgen. Via een app weet je altijd waar je wandelt en kun je ook altijd weer je route vinden als je plotseling beslist om even van je route af te wijken.

Zelf aan de wandel via knooppunten?

Daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder een klein overzicht in willekeurige volgorde en zonder en een waarde-oordeel aan te geven.

Routes op de Veluwe
Zelf je route samenstellen? Klik op een knooppunt om je route samen te stellen, deze kan je direct delen of downloaden.

Wandelnet
Niet alleen de wandelknooppunten, maar ook alle andere uitgezette wandelroutes van LAW- en Streekpaden. Plan je route en voeg eenvoudig interessante locaties toe aan je route. Je kunt de route downloaden, printen of via de app gebruiken.

Wandelknooppunt
Een wandelnetwerk is een makkelijke manier om zonder al te veel moeite zelf een wandelroute uit te stippelen. Aan de hand van wandelknooppunten kun je vrij eenvoudig zelf een wandelroute samenstellen. Kaartlezen of het wandelen met een beschrijving is dan nagenoeg overbodig.

ANWB Eropuit
In de Eropuit app vind je niet alleen fiets- en wandelroutes, maar ook onze fiets- en wandelknooppuntenplanners en inspiratie en tips voor een dag weg in Nederland. En gaat er onderweg iets mis? Via de app meld je eenvoudig pech of diefstal van je fiets. Wel zo handig.

Routebureau Veluwe

Wandelen is sinds de uitbraak van het corona-virus steeds populairder geworden. Zo zien ook wij dagelijks steeds meer mensen genieten van de Veluwse natuur. Op dit moment beschikt de Veluwe nog niet over een dekkend wandelroutenetwerk, zoals dat bij het fietsnetwerk al wel het geval is. Dit is iets waar wij als Routebureau Veluwe ontzettend hard aan werken. In verschillende gemeenten zijn er inmiddels ‘pilot’ netwerken uitgerold en daarnaast zijn we bezig met de inventarisatie én plaatsing van nieuwe (sub)netwerken. Hierbij verzorgen wij niet alleen de onderhoudswerkzaamheden in het veld, ook zorgen wij ervoor dat onze routedata altijd actueel is. 

Een overzicht van dit werk is te vinden op de website van Routebureau Veluwe.