Wandelen met een chronische aandoening? Dat kan echt!

Wandelen wordt steeds populairder. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook ontzettend leuk wanneer je het samen met anderen doet. 

Maar wandelen is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Er zijn dingen die je er van kunnen weerhouden te beginnen met wandelen. Wanneer je (een verhoogd risico op) een chronische aandoening hebt en je leefstijl moet veranderen, kan het zetten van de eerste stap ontzettend lastig zijn. Of wanneer je graag met iemand samen wilt wandelen, maar weet niet met wie. 

Dan kan onze wandelgroep met deskundige begeleiding een uitkomst bieden! In deze groep wordt er samen gewandeld en onder deskundige begeleiding getraind om uiteindelijk 1, 2, 3 of misschien wel 4 dagen mee te doen aan de Apeldoornse Vierdaagse in juli 2021. 

Waar en wanneer?

Zodra de omstandigheden het weer toelaten zal vanaf zaterdag 23 januari 2021 de huidige wandelgroep weer (elke zaterdag van 09.30 uur tot 10.30 uur) gaan wandelen en heb je de mogelijkheid je bij deze groep aan te sluiten. Tot 1 maart 2021 vindt er een inloopperiode plaats, en na deze periode zal er worden gewandeld met een trainingsprogramma voor 6 km en 12 km. De begeleiding van de wandelgroepen wordt gedaan door gecertificeerde wandelbegeleiders en de wandelingen starten vanaf VV Victoria Boys (Berghuizerweg 153, 7312 SN Apeldoorn). 
Na afloop is er gelegenheid koffie e.d. te drinken (als het weer kan).

Durf de uitdaging aan te nemen!

Heb je een (of hoog risico op een) chronische aandoening zoals bijvoorbeeld diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, COPD, artrose of kanker? Of mis je een wandelmaatje of wil je graag meer mensen leren kennen? 
Wil je de uitdaging wel eens aangaan om een keer mee te doen met een wandeling en door met onze groep mee te trainen? De deelname is gratis. Of wil je toch nog eerst meer informatie? 

Stuur een mail naar Irma Woudenberg: irma.woudenberg@4daagseapeldoorn.nl
voor meer informatie of om je aan te melden.